Prato, amore mio!

Четири пъти годишно дизайнерите на Vayana Collection лично подбират платове в италианския град, прочут с изключителния си текстил

Prato, amore mio!

Италия е кралицата на текстилната индустрия, а Прато – най-ценният камък в нейната корона. Сгушен в извивките на Тоскана, градът се слави като производител на изключителни платове. В него ние - дизайнерите на Vayana Collection, четири пъти годишно, с огромно старание подбираме материите за бъдещите колекции. Защото не правим компромиси с качеството.

Познаваме Прато като пръстите на едната си ръка: катедралата с ренесансовите фрески на Филипо Липи; кокетните ресторанти с прясно приготвена паста; откритият пазар, над който се носи божествен аромат на сушени домати, маслини и средиземноморски подправки. Препускаме покрай тях, защото бързаме към огромните складове за платове. В тях ни очакват десените за пролетно-лятната ни колекция.

„Buongiorno!“, провиква се зад стотиците топове собственикът на един от най-големите складове и, секунди по-късно пристига при нас на...колело! Влюбен във велосипедите и притежаващ малка колекция ретро модели, Джовани артистично фучи на две гуми из огромното, подредено под конец хале. Подканя ни да го последваме, като също яхнем по една bicicletta. Можем ли да му откажем?

Следващите часове минават в компанията на стотици метри памук, лен, вълна, коприна и кашмир. Джовани подрежда пред нас естествени материи. Знае, че държим на тях. Задължително проверяваме и за процента еластан, защото той дава свобода на движението. За да ви гарантираме максимален комфорт, подбираме еластични хастари за роклите, полите, саката.

След десетки часове внимателен оглед, обмисляне и подбор, правим поръчка. Половината от работата е свършена. Финалът ще бъде сложен на наша територия - в модерната, оборудвана по европейски стандарти фабрика на „БТБ България“, която изработва дрехи за световни модни гиганти като Comma, s. Oliver, Oui, Peek&Cloppenburg и Hallhuber.

Пристигнали у нас, италианските платове минават през задължителни тестове. Всяка ролка педантично, метър по метър, е преглеждана за евентуални дефекти. Текстилът се пере, за да се види как цветовете реагират при различни температури и да се прецени процента, с който материята се свива. Няма как да се прескочи и пилинг теста - специална машина трие плата няколко хиляди пъти, докато ние правим изводи как материята реагира на износване.

Ако платовете отговорят на безкомпромисните критерии за качество на Vayana Collection, производството може да започне. Когато дрехите бъдат свалени от шевните машини, за нас остава радостта от добре свършената работа. За вас е удовлетворението, че получавате онова качество и специално отношение, което заслужавате.

Публикация   11:05     13 Дек, 2016 /     Vayana Collection   /     975